Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Västerhaninge IF A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Västerhaninge IF
Fotboll
A-lag Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Tyresö FF 22 16 4 2 52
2 Tullinge TP FK 22 16 4 2 52
3 Älvsjö AIK FF 22 13 4 5 43
4 Vendelsö IK 22 10 3 9 33
5 Hägersten SK 22 10 3 9 33
6 Tungelsta IF 22 10 2 10 32
7 Västerhaninge IF 22 8 6 8 30
8 Rågsveds IF 22 7 6 9 27
9 Ingarö IF 22 7 5 10 26
10 Assyriska United IK 22 7 2 13 23
11 Segeltorps IF 22 4 6 12 18
12 Mälarhöjden IK Fotboll 22 1 1 20 4
13 Ingar?? IF 0 0 0 0 0

Match

Västerhaninge IF

1 - 1
Hanvedens IP 2
27 maj 2017
13:00

Segeltorps IF

Referat

Referat: Västerhaninge IF - Segeltorps IF

Solen står i zenit, det kan vara mellan 25-30 grader stekande värme. Och varm i hela kroppen efter en match som ger mersmak. Västerhaninge IF har en borg som heter Hanvedens IP peppar lagkapten Max Forsberg . Grabbarna är så starka och har en sån inställning. Handling är det som gäller. Vattnet i vår borg och oas gör oss så friska och enormt svåra att slå. Västerhaninge IF har något på gång. Coca-Cola och Bonaqua görs med vatten från vår källa det borgar för kvalitet.

VIF är pigga och vitala och spelar konkret och stundtals mycket bra. Det finns detaljer att nöta på och det är just det som är underbart. Vi har massor av kraft och kvalite kvar att få fördelar av i matcherna och det borgar för en positiv utveckling. Matchen som är av ytterst anrik sort då båda lagen spelar i blå vitt och dessutom är båda klubbarna bildade just 1925. 57 Personer var på plats och detta kommer att bli en växande skara i supporterklubben 1925.

Västerhaninge radar upp chanser och momentum, Segeltorp har mycket boll och spelar ett Ajax liknande spel med en spets i Paolo Diaz Valdivia som har gjort 6-7 mål på runt 8 matcher varav ett hat-trick. I matchens 50:e dyker chansen upp och är man en duktig spelare behövs bara en chans 0-1 på nick.

Segeltorp fortsätter att rulla boll och Västerhaninge visar upp en fantastisk anda av att fortsätta arbeta, detta är handling i nutid. Vi nöter och nöter och nöter vi får grepp om matchen radar upp runt 10 hörnor och många fantastiska chanser från alla möjliga vinklar, centralt och på kanten Västerhaninge forcerar från alla håll. Segeltorps målvakt är mycket duktig och vi sätter inte dit den. Med nötning kommer vi få dit bollarna. VIF skapar 7 lägen på 15-20 minuter i tryckande värme det är imponerande.

Försvarspelet med Jasmin och Mirnes håller en bra balans med finslipning kommer det bli brilliant och Pontus i målet är stabil och utvecklas hela tiden positivt. Utsparkar blir rakare, kommunikationen har ökat massor och det märks att backlinjen och laget litar på ”Kermit” i målet. Mittfältet gnuggar på i en öken av värme. Stor eloge till Dejan som utvecklats enormt numera är han en stor tillgång till laget, Dejan har tagit klivet från ungdomsspelare till A-lags spelare han är tuffare, springer mer och släpper bollen tidigare. Dejan kommer slå många assist och kommer banka in bollar dirket i straffområdet. Bra jobbat.

I öknen fortsätter matchen det blir totalt 6-7 gula kort sammanlagt för båda lagen. Mittfältet anförda av
Nr 20 Karl Gunnar Fredrik ”Generalen” Hallman och Nr 6 Fredrik Forsberg trummar på med frisparkar inlägg och hörnor. Det är imponerande vilken beslutsamhet dessa herrar har, några misstag, men på det stora hela starkt. Inne i smeten har vi Max och Christian som dyker upp från alla håll och kanter. Ertan gör stabila insatser och kommer med tiden kunna tillföra ännu mer med mer träning.

Vi byter massor för att inte slita ut spelare och att få in ny energi. Ibbe Ibrahim jobbar stenhårt som vanligt byter och kommer in igen detta är hjärta. Snart släpper det för Ibbe målmässigt och passningsmässigt det är mycket nära och då kommer vi snacka om islossning! Bra jobbat. Matchen då ja den fortsätter och tiden går......Pekki och Ibbe kommer snart hitta varandra, positionsspel är viktigt.

Det är 0-1 och tiden går..... Tony och ”Slaktarn” gör mycket fina insatser på sina backsituationer och uppgifter det är härligt med så fina och starka killar på ytterbackarna. Tacksamt och ödmjukt jobbandes hela matchen. Wow. Där har vi hjärtat igen Fredrik Svensson som ”Slaktarn” heter tar en paus från en Svensexa och bidrar fullt ut. Stort.

Klockan börjar närma sig 81 minuter och matchen bara fortsätter som en lång lång långfilm. I fotboll är varje minut viktig alla 90 minuter plus tillägg skall spelas. Det är nu det händer de sista 10 minuterna böljar det. Segeltorp kontrar spelar ett varierat spel och försöker äga bollen, det gör de till stor del men VIF... Ger inte upp dessa killar vet vad nöta är. Minuterna rinner på och det är frustrerande att se matchen börja lida mot sitt slut men innerst inne finns det. VIF- Västerhaninge IF ger aldrig upp vi står alltid upp och fortsätter.

Assisterande spelande tränaren med Div 1/Superettan rutin och även med i truppen på träningsläger i USA med Hammarby IF brukar ta ton. Fredrik har peppat och kämpat och frustat och pustat som ledare och som spelare för att nöta in inställningen och vinnarmentalitet. VIF har rutin/erfarenhet i laget/ledarteamet av Div 7 till Allsvensk fotboll. Det är därför det är så häftigt att vara med i VIF och forma en grupp/trupp/styrka för att utvecklas och ha fantastiskt roligt ihop.

Jonathan ”Jordfräsen” Askenbom kom fram till undertecknad efter en träning och utryckte att det skulle vara fint med mer kärlek. Och det är ju underbart för kärleken är störst av allt. Det var modigt och fint gjort och med poäng kommer kärlek.

Tränare Kent Filip Bergman är en klok man och har nycklarna som gör oss mentalt starka. Tränarparet har sedan vår mindre lyckade start hittat vägar att fysiskt, psykiskt och mentalt göra bättre insatser. Samtalen och peppningen har gett resultat som vi nu kan se då vi börjat skörda framgång. VIF har i en svår och speciell situation lyckats behålla lugnet och samtidigt behållit en positiv och glad stämmning i laget/klubben. En stor eloge till hela föreningen kommer här. Visst har vi en del att jobba med, men vi är på väg och så nära att blomma ut i det vi kan det känns väldigt bra. Fortsätt allihopa de som vill bara nöter och nöter ocn nöter så kommer framgångarna de som inte kan hantera en vinnarmentalitet brukar efter ett tag ta andra vägar, det är därför det finns många divisioner.

Matchen börjar gå mot sitt slut. Det är ökenvandring, det är jobbigt, det är tufft och det är jobbigt.
Det är tufft, hett och matchen bara fortsätter en konstig match. Men VIF ger som sagt aldrig upp det är vårt signum det sitter ett märke över bröstet vår sköld som vi försvarar och vinner med. Det här pratar ingen mindre än vår Nr 20 om ofta. Och plötsligt sker det en hörna, det är 91:a minuten där kommer han den ”femstärnige” eminente ”Generalen” Karl Gunnar Fredrik Hallman och nickar en klockren nick i perfekt harmoni med världsaltet i nättaket rakt in, bara en lätt livitering och ett konkret beslut den SKA in, ett kliniskt rutinerat och vackert avslut. Från ord till handling. Laget före jaget. Citat Fredrik Hallman.
Och in går den det är mina Damer och Herrar 1-1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Känslan är enorm det bubblar till i hela själen, världen öppnas upp och jag ser en så stolthet, glädje och trygghet i laget. Vi har överkommit en svår period och visar nu att vi orkar hela matcher ända in i slutet.

Det är vackert som en sprucken korv med senap, vid en kiosklucka med en dricka till som vår nationalpoet Cidden skulle ha sagt.

Lagledare
Niklas Bjärnström

Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Fredrik Hallman 1 1 0 0 0 1
Ertugrul Özge 1 0 1 0 0 1
Christian Wahlén 1 0 0 0 0 0
Dejan Zejlic 1 0 0 0 0 0
Fredrik Forsberg 1 0 0 1 0 0
Fredrik Svensson 1 0 0 1 0 0
Ibrahim Ibrahim 1 0 0 1 0 0
Jasmin Dzankovic 1 0 0 0 0 0
Jonathan Askenbom 1 0 0 0 0 0
Max Forsberg 1 0 0 0 0 0
Mirnes Aljic 1 0 0 0 0 0
Rasmus Hansson 1 0 0 0 0 0
Stefan Lind Alpstad 1 0 0 0 0 0
Tony Gozzi 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Pontus Gysell 1 0 0 4 1 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

lör 12 aug 2017, 13:00 Segeltorps IF - Västerhaninge IF 2 - 2